Velkommen

Har du hørt hvad der sker med de australske vine i øjeblikket? Den livlige vin scene i Australien ændrer sig, genopfinder sig selv og fortæller verden om dens udvikling gennem netop sine nye vine.

Du har sikkert hørt om de klassiske regioner som Barossa Valley, Hunter Valley, Margaret River og Coonawarra, og endda nogle af de mindre kendte som Tasmanien, Yarra Valley og Mornington Peninsula. Men vidste du, at der er over 60 regioner med en enorm variation i højde og klima, fra Orange og Tumbarumba til Geographe helt ovre vestpå i Australien?

Det er ikke kun de australske vinregioner, der er vokset i antal og variation; sortimentet af druesorter er også øget sammen med de stilarter af vin, der produceres. Gennem en kombination af vinmagernes ønske om at prøve nye ting, en bevidsthed om de vinmarker de arbejder med, og klimamæssige ændringer, springer nye sorter op overalt i Australien og ofte med spektakulære resultater. Fra den mindste beplantning af Assyrtiko, til Nebbiolo, Sangiovese og endda Saperavi, skaber de nye stilarter overskrifter i og udenfor Australien.

Tilsæt den menneskelige faktor, hvor der er en ivrig tørst efter ny viden, eksperimenteren og mindre indgreb i vinfremstillings-processen. En ny generation af vinmagere driver nogle af de mere ekstreme tendenser indenfor eksempelvis natur-vine, mens andre skaber komplekse vine der er tro mod sted og årgang.

Så hvis du troede at du kendte australsk vin, skal du muligvis tro om! Vi inviterer dig hermed til selv at opdage alle de spændende aspekter ved australsk vin. Gå på opdagelse i de over 250 australske vinhuse, hvis vine kan købes i Danmark...