Vinturisme‎ > ‎

Hvad kendetegner er australsk bbq


En stor del af den australske befolkning er immigranter, hvilket afspejles i maden. En af de bedste ting ved maden i Australien er de fantastiske råvarer. Man kan finde alt i landet og behøver derfor ikke importere noget. Australien er verdens største eksportør af oksekød.

Bush Tucker er det australske ord for den mad, som tilberedes af den store variation af krydderurter, krydderier, svampe, frugter, blomster, grønsager, kød, fugle og krybdyr, som udelukkende findes i Australien, og disse benyttes også, når der skal mad på grillen. Der grilles for det meste en blanding af bøffer og ‘havets frugter’.

Grill, eller "barbie", er en nationalsport i Australien – australierne elsker at bruge deres barbecues. Rigtig mange steder er der er der grill-områder i det fri, og de bliver brugt. Derudover har de fleste australske hjem en barbecue som en del af møblementet. På sommeraftener er de populære barbier meget velorganiserede. Mændene steger kødet, og kvinderne søger for salat og grønsager, børnene leger eller bader. I Australien er en barbie en social begivenhed, jo flere mennesker, jo bedre. Derfor er grillretterne for det meste også mere enkle end herhjemme, hvor vi jo ynder at lægge en hel steg eller kylling i kuglegrillen.

Bliver man inviteret til barbecue i Australien er det tradition, at man kommer med lidt mad og drikke til festen. Det er uhøfligt at møde op tomhændet!