Velkommen

winemakers dinner med Grant Burge

Tirsdag den 30. oktober kl. 18.00 slår World of Wine dørene op til den helt store Grant Burge smagning, når de holder winemakers dinner med chief winemaker Craig Stansborough fra Grant Burge Wines.

Craig er nærmest født midt i en vinmark i Barossa og har i 25 år arbejdet for Grant Burge, heraf de 20 år som den ansvarlige winemaker for Grant Burge.

I 2014 blev Craig kåret som winemaker of the year i Barossa.

Du kan smage følgende vine:

  • Grant Burge Sparkling NV kr. 199
  • Summers Chardonnay kr. 156
  • Hillcot Merlot kr. 156
  • Cameron Vale Cabernet Sauvignon kr. 156
  • Miamba Shiraz kr. 156
  • The Holy Trinity GSM kr. 239
  • Corynton Park Cabernet Sauvignon kr. 239
  • Filsell Shiraz kr. 239
  • 10 Years old Tawny
  • Meshach Shiraz back vintage kr. +1000

Smagningen holdes hos World of Wine på Erhvervsvej 28, hvor der ud over de 10 spændende vine serveres en lækker buffet. Pris: kr. 395

Har du hørt hvad der sker med de australske vine i øjeblikket? Den livlige vin scene i Australien ændrer sig, genopfinder sig selv og fortæller verden om dens udvikling gennem netop sine nye vine.

Du har sikkert hørt om de klassiske regioner som Barossa Valley, Hunter Valley, Margaret River og Coonawarra, og endda nogle af de mindre kendte som Tasmanien, Yarra Valley og Mornington Peninsula. Men vidste du, at der er over 60 regioner med en enorm variation i højde og klima, fra Orange og Tumbarumba til Geographe helt ovre vestpå i Australien?

Det er ikke kun de australske vinregioner, der er vokset i antal og variation; sortimentet af druesorter er også øget sammen med de stilarter af vin, der produceres. Gennem en kombination af vinmagernes ønske om at prøve nye ting, en bevidsthed om de vinmarker de arbejder med, og klimamæssige ændringer, springer nye sorter op overalt i Australien og ofte med spektakulære resultater. Fra den mindste beplantning af Assyrtiko, til Nebbiolo, Sangiovese og endda Saperavi, skaber de nye stilarter overskrifter i og udenfor Australien.

WAT2016 animation

Tilsæt den menneskelige faktor, hvor der er en ivrig tørst efter ny viden, eksperimenteren og mindre indgreb i vinfremstillings-processen. En ny generation af vinmagere driver nogle af de mere ekstreme tendenser indenfor eksempelvis natur-vine, mens andre skaber komplekse vine der er tro mod sted og årgang.

Så hvis du troede at du kendte australsk vin, skal du muligvis tro om! Vi inviterer dig hermed til selv at opdage alle de spændende aspekter ved australsk vin. Gå på opdagelse i de over 250 australske vinhuse, hvis vine kan købes i Danmark...