Nisse-bal på Australiens juleø

Post date: Dec 20, 2012 11:23:19 AM

Christmas Island krater.

Set fra oven ligner Christmas Island en Skotsk Terrier. Og præcis ligesom den populære hunderace fra højlandet i Storbrittanien, er øen lille, rug og ukuelig.

Christmas Island som ligger i det Indiske Ocean (skal ikke forveksles med Stillehavs-øen af samme navn) er et ikke-selvstyrende territorium under Australien. Øen ligger 2360 km nordvest for Perth og 380 km syd for Java.

Øens befolkning har stærke historiske og kulturelle rødder i Kina, Malaysia og Australien. De ca. 1.500 indbyggere som primært bor på den nordlige del i områderne Kampong hvor malayerne bor; Poon Saan, som betyder “halvvejs op af bakken” og hvor kineserne bor; Silver City som er en blanding af australiere, kinesere og malayer; Drumsite hvor der bor europæiske og kinesiske arbejdere, og Settlement hvor man finder de fleste butikker og restauranter. Hovedstaden er Flying Fish Cove og øens nuværende administrator, som er udpeget af den australske regering, hedder Jon Stanhope. Øen har en forsamling bestående af 9 medlemmer, der mødes hvert andet år. Der findes ingen politiske partier.

65 % af øens 135 km² er udlagt som nationalpark. Mange af øens dyre og plantearter findes ikke andre steder i verden. Øen er særligt kendt for sine røde Christmas Island krabber (Gecarcoidea natalis), der hvert år ved starten af regntiden i november eller december - alt efter månefase - marcherer i millionvis fra skoven ud til havet for at gyde.

Læs mere på Christmas Island Tourism Associations hjemmeside.