Fra Læsø til Adelaide Hills og retur

Post date: Oct 8, 2013 5:07:56 PM

Vingården Malcolm Creek Vineyard blev etableret på Ashwood Estate for over 30 år siden. I 2006 overtog det danske par Bitten og Karsten Pedersen vingården og tilhørende produktion. Vingården ligger i den nordlige del af de lave Adelaide Hills i delstaten South Australia, hvor klimaet sikrer tørre, solrige dage og kølige nætter – det perfekte klima til dyrkning af vin. Druerne På vingårdens egne marker på Ashwood Estate, hvor stokkene er mellem 20 og 40 år gamle, dyrkes høj kvalitet enkeltmarks Cabernet Sauvignon og Chardonnay druer side om side på kun 3 hektar. Ydermere tilkøbes Sauvignon Blanc druer fra en nærliggende mark hos producenten Paracombe. Kvalitet i centrum

Vinstokkene beskæres og drueklaserne udtyndes for at sikre en høj kvalitet. Arbejdet i markerne foregår uden maskiner og alle druer håndplukkes på det optimale høsttidspunkt, i Australien hvert år i marts – april. Vingården producerer kun ganske få og ambitiøse vine - i meget begrænsede mængder. Den nænsomme håndtering i alle faser af fremstillingen og druernes høje kvalitet gør, at vinene udvikler sig ved omhyggelig opbevaring i mindst 10 år.

Læsø Pigens vin®

Bitten er født og opvokset på Læsø hvor der er tætte familie relationer og parret nyder en længere ferieperiode hvert år i deres sommerhus i Østerby Havn. På den baggrund opstod varemærket Læsø Pigens vin®. Vinen forhandles på Læsø af Bittens far Bent Rulle i hans sommer-restaurant Røget Læsø Fjæsing. Vinene er ligeledes tilgængelige i lokale butikker på Læsø.

Vinen på Læsø

Konceptet hos Røget Læsø Fjæsing er en høj kvalitet af råvarer i form af friskfangede fisk og skaldyr, enkel tilberedning og lave priser, så alle kan være med. Fjæsingerne fanges af Bent Rulle ud for Læsø og ryges hos det lokale fiskerøgeri. Ligeledes fanges jomfruhummer og kulmule af øens fiskere. De frugtige og solmodne vine fra Malcolm Creek serveres i det fri som et glimrende match til f.eks. nyrøget og pandestegt fisk eller kan bare nydes alene og med udsigt til hele fiskerihavnen i Østerby.

Dansk forhandler

Vinene fra Malcom Creek importeres og forhandles i Danmark af Bittens bror og svigerinde. Desuden sælges vinene hos få udvalgte forhandlere på Sjælland. For yderligere information, kontakt Malcolm Creek Wines Danmark på tel. 2463 4568. Se også: www.malcolmcreekwines.com.au