Lagret godt på eg, gemt godt på valnød

Post date: Apr 5, 2013 12:15:31 PM

BOXX Wine Racks.

Der går ikke mange sekunder, inden en tydeligt passioneret Frank Andersen er i gang med at fortælle i BOXX Wine Racks showroom i Østykke. Overalt står opstillinger af vinreoler, specialmoduler til magnumflasker og spiritus og interiør, der kan sættes sammen med systemet. Det meste er af det nye mærke BOXX, men der er også stadig nogle af de gamle Bordex systemer repræsenteret. Bag showroomet kan anes den kæmpestore lagerhal, der bruges til opbevaring og specialtilretning af reolsystemerne. "Det kræver god plads, for vi har mange ordrer, og reolerne kommer i store containere fra Kina", forklarer Frank Andersen, der efter første rundvisning har taget plads i et lille hyggeligt arrangement med barstole mellem reolerne. Salget af det nye BOXX system går godt, specielt i udlandet, men der har også været bump på vejen dertil. Kærlighed ved første blik

I 2001 var Frank Andersen IT-chef i et større dansk firma, men legede lidt med tanken om at blive selvstændig, han vidste bare ikke helt med hvad. Under et almindeligt besøg i en dansk vinhandel stod det dog med ét lysende klart. "Jeg var inde i en vinhandel for at finde et par gode flasker. Her så jeg pludselig et reolsystem til vin og spiritus, jeg aldrig havde set før" fortæller Frank Andersen - “og jeg spurgte straks ekspedienten, hvor den kom fra". Reolen viste sig at stamme fra en australsk producent ved navn Bordex Wine Racks. Designet var enkelt. Rustikke trækomponenter af australsk meranti mahogni med et karakteristisk kryds i midten, hvor det sortlakerede stel kunne monteres. På stellet var enkle klemmer i samme farve fastgjort for at beskytte flaskerne og deres etiketter mod ridser under opbevaringen. "Jeg faldt pladask for det fuldstændig enkle og funktionelle og vidste med det samme, at det var lige nøjagtig det, jeg skulle beskæftige mig med fremover" slår Frank fast. Og sådan blev det, for Frank Andersen fik heldigvis efter nogen overtalelse af den danske forhandler og den australske producent lov til at overtage det danske salgsagentur og kunne kort efter selv importere Bordex systemet til det skandinaviske marked.

Gode år med Bordex

Frank Andersen præsenterede Bordex i Danmark for første gang til en messe i Forum, hvor han mødte stor interesse og delte over 3000 brochurer ud om systemet. "Jeg var helt sikker pa, at salget ville boome med det samme" griner Frank, - "men i de næste måneder var der bare helt stille". Der gik dog ikke mere end 3 måneder, så begyndte ordrerne at vælte ind. Bestillingerne kom fra både private samlere af vin og spiritus og virksomheder som hoteller, restauranter, konferencecentre og vinhandlere, der var begejstrede for det enkle system, som var let at installere i alle slags rum. "I starten var der ikke ret mange vinreoler pa det danske marked, og på et tidspunkt blev det faktisk sådan, at navnet Bordex mange steder var synonymt med vinreoler i Danmark. Det vil sige, hvis folk skulle have en vinreol, sagde de bare "Jeg skal have en Bordex" også selvom det ikke nødvendigvis var det mærke, de skulle have. Det var nogle gode år" fortæller Frank

Andersen.

BOXX bliver til

Mens salget gik fint i Danmark, løb den australske producent af Bordex Wine Racks i 2009 ind i nogle økonomiske problemer. Det fik konsekvenser for Frank Andersen, der pludselig ikke fik sine leverancer, trods de var betalt pa forhånd. "At jeg ikke fik mine leverancer betød selvfølgelig også, at mine kunder og forhandlere ikke fik deres, og der var rigtig mange, der blev sure pa mig dér, selvom det jo ikke var min skyld. Det var ikke ret sjovt" konstaterer Frank. I 2010 gik det australske firma konkurs, og nye ejere overtog. Frank Andersen var dog hverken tilfreds med kvaliteten eller den dyrere pris på de nye Bordex, og efter at have tænkt lidt, besluttede han sig for selv at fremstille reolerne. "Jeg trak på nogle kontakter i Kina for at finde en fabrik, der kunne håndtere at lave reolen i samme høje kvalitet som de gamle Bordex reoler" fortæller Frank Andersen - “og det lykkedes". Frank rejste til Kina, hvor de nye reoler gennemgik en lang række kvalitetstest, og i 2011 kunne Frank Andersen endelig kalde sig producent at de nye Bordex reoler, der fik navnet BOXX.

Godt gemmested til det hele

BOXX Wine Racks bygger i det store hele på de samme principper som Bordex Wine Racks. Dog med enkelte ændringer. Træmodulerne laves nu af den lidt mørkere træsort kinesisk valnød, der har en utrolig holdbarhed og bevarer en flot finish bade i tørre og fugtige omgivelser. Både træet og stellet slibes nu helt fint, så overfladen er knap sp rustik som tidligere. Samtidig er der produktion i gang af moduler. der gør det muligt at gemme hele kasser i systemet og sætte hjul under reolerne. BOXX sælges i dag i både Danmark, Sverige, Norge, Holland, Frankrig, Tyrkiet, England, USA, Australien og Japan, og kunderne har alle steder taget rigtig godt imod nyproduktionen. Ligesom det gamle Bordex har BOXX Wine Racks moduler og specialdesigns, der gør det let at gemme alle slags gode dråber. Det gælder alt fra vin, øl og champagne til spiritus som whisky og rom, der står bedst placeret i de skråtliggende moduler, så den stærke alkoholdrikke får proppen til at smuldre. Systemet kan udvides efterhånden, så det hele tiden er muligt at udbygge sin samling eller måske begynde at samle på noget nyt. "Til whiskysamlerne plejer jeg at sige, at hvad der er lagret godt på eg, er gemt godt på valnød" griner Frank Andersen og kigger ud over sit varierede reollandskab i showroomet i Ølstykke. Jo - hun har måske skiftet navn, men passionen er der helt tydeligt endnu.

Se mere på: www.boxxwineracks.dk

Deltag i konkurrencen om flotte vinreoler fra BOXX Wine Racks,