Sommelier der brænder for vinene fra Australien søger nye udfordringer

Post date: Mar 16, 2016 2:39:19 PM

Jakob Kildare

I starten af 2010 med et fast job som projektleder, var der ikke meget der tydede på, at jeg skulle starte en karriere i vinbranchen. Men med en finanskrise hvor jeg blev forelagt at gå ned i løn, valgte jeg i stedet at følge min store passion for vin og tage en uddannelse som Sommelier. Færdiguddannet i 2011 ville jeg afsted og arbejde med vinproduktion.

Min førsteprioritet var naturligvis Australien, hvor jeg først besøgte Melbourne Food & Wine festival, men da visumreglerne var meget nemmere i New Zealand blev Pegasus Bay Winery stedet hvor jeg arbejdede i ”vintage 2012”. Et meget lærerigt og spændende ophold.

Mange nationaliteter fra spændende vinområder arbejdede på Pegasus Bay: Piemonte, Champagne, Bourgogne og med en forestående høst i Champagne, tog jeg efterfølgende til Champagnehuset Pierre Brocard. Jeg sluttede mit ”Vinår 2012”, med at starte mit eget firma Kildorf Vin og importere champagne.

Da jeg havde brug for erfaring i vinbranchen, startede jeg som butikschef og sommelier hos Ludv. Bjørns Vinhandel i 2013 og da de smagte ”min” Pierre Brocard-champagne, valgte de at købe mit lager og sælge den i butikken. Gode kunder, spændende vinsmagninger og på mine besøg på den store vinmesse ProWein i Düsseldorf fandt jeg spændende vine til Ludv. Bjørn.

En morgen på ProWein i 2014, var Thibaud Brocard sent på den, så jeg hjalp med at udskænke champagne, da Georgia fra Australien – der studerede til Master in Wine på Geisenheim Universitet, kommer hen og vil smage.

I 2015 blev vi gift i Piemonte, så i januar var vi en tur i Australien og specielt turen til Hunter Vally var helt fantastisk. Vi besøgte det legendariske Tyrell’s og smagte utrolige Semillon’s og spiste frokost på Muse Kitchen som ligger på en hyggelig gårdsplads ved Keith Tulloch Winery.

På Bistro Molines var vi så heldige at smage Lake’s Folley Cabernet Sauvignon 2010 – en vin som er utrolig efterspurgt og svær at finde – stor oplevelse at smage den!!

Med min store interesse for mad og vin, erfaring med vinproduktion, Ludv. Bjørns Vinhandel og store passion for specielt Australien, er jeg nu ”in between jobs”, og leder efter et spændende job.

Med venlig hilsen,

Jakob Kildorf

Tel. +45 2673 0387

Email. kildorf2004@hotmail.com